Berichten

We hebben deze week je steun hard nodig! 23/05/2020
We hebben deze week je steun hard nodig!
Door het coronavirus zit ook het lokale culturele leven in zwaar weer. Vandaar dat we deze week een mobiele collecte doen, onder de vlag van het Cultuurfonds. Mogen we je om een gift vragen? Help ons mee om ook in deze tijd Fanfarecorps H-S te steunen. Dan hopen we in december weer een concert te kunnen geven. De actieweek is inmiddels afgelopen maar je kunt nog steeds via deze link doneren https://mii.io/c/cultuurfonds-anjeractie-collecte-2020?p=38380997
Serenades in Midden-Groningen 25/03/2020
Serenades in Midden-Groningen
Een aantal leden hebben het idee opgepakt om in deze moeilijke en bijzondere tijden serenades te gaan geven in Midden-Groningen. Zondagavond werd er gespeeld bij huize Voor Anker, huize de Burcht in Hoogezand en bij huize St. Jozef in Sappemeer. Dinsdag besteedde zelfs RTV Noord er een item aan op televisie. Er komen inmiddels aanvragen binnen voor verjaardagen waarbij er bijna niemand op bezoek kan komen.
Meer over Tea Stamhuis
Sinds de zomer van 2019 staat er een nieuwe dirigente voor het muziekkorps. Inmiddels heeft ze haar eerste concert met onze vereniging inmiddels gehad. Dat was het 'Goud van Oud' concert afgelopen december. Voor iedereen die graag meer over haar achtergrond willen weten is hier haar biografie:
Goud van Oud met Agnes Woltjes 29/12/2019
Goud van Oud met Agnes Woltjes
Gisteravond vond voor de vierde keer het Goud van Oudconcert plaats in theater Kielzog in Hoogezand. Tussen Kerst en de jaarwisseling geeft het muziekkorps jaarlijks een concert met allerlei bekende melodie├źn uit de Top 2000. Elke keer is er een speciale gast en deze keer was dat Agnes Woltjes. Zij zingt jazz, Portugese fado, streektaalmuziek, kortom een zangeres met een breed repertoire. Naast een aantal solowerken bracht ze samen met het korps de nummers 'Liefs uit Londen', 'Mr Bojangles' en 'Whiter shade of Pale' ten gehore. Het gevoelige
Agnes Woltjes te gast op repetitie 13/12/2019
Agnes Woltjes te gast op repetitie
Gisteravond was Agnes Woltjes te gast op de wekelijkse repetitie van het muziekkorps. De aanleiding was natuurlijk het concert op 28 december in theater Kielzog. De werken die Agnes gaat zingen begeleid door het korps en door het saxofoonkwintet stonden deze avond op het programma. Het korps is al een paar maanden bezig met de voorbereidingen en een werk klinkt vaak weer heel anders als de soliste haar partij meezingt.
Sinterklaas op bezoek 08/12/2019
Sinterklaas op bezoek
Afgelopen donderdag werd er aan het einde van de wekelijkse repetitie hard op de deur geklopt. En ja hoor, Sinterklaas had aan het einde van een zeer drukke avond voor hem nog tijd gevonden om onze vereniging nog even te bezoeken. Onze nieuwe dirigent en een aantal leden werden even door hem toegesproken. Niet dat ze zich niet goed hadden gedragen, maar juist in positieve zin kwam hij ze veel plezier en succes wensen bij de vereniging. De muzikanten waren zelfs op sinterklaasavond aan het repeteren voor het concert op 28 december!
Intocht Sinterklaas 16/11/2019
Intocht Sinterklaas
Vandaag is de Sint weer aangekomen in Hoogezand-Sappemeer. Eerst kwam de goedheiligman aan met zijn boot in Martenshoek, begeleid door een pietenorkestje. Vele kinderen kwamen op het feest af en wilden graag op de foto met de Sint. Ook de muzikanten werd vaak gefotografeerd. Vervolgens trok het gezelschap naar het winkelcentrum aan de Pleiaden en eindigde in Sappemeer. Daar stonden ook weer vele kinderen en ouders klaar om de Sint te ontvangen.
Klusdag oktober 2019 26/10/2019
Klusdag oktober 2019
Vandaag was er weer een gezellige klusdag in en rondom het verenigingsgebouw. Er zijn flink weer wat bladeren geruimd en het onkruid stond er ook inmiddels weer mooi bij. Weer tijd om de boel weer aan te pakken. Ook is het bijgebouw helemaal schoongemaakt en opgeruimd. Tussen de middag kon iedereen genieten van een broodmaaltijd met een heerlijk soepje.
Terugblik ouder- en kindorkest 2018/2019 22/09/2019
Afgelopen donderdag is het Ouder- en kindorkest weer van start gegaan. Elke donderdag repeteren ze vanaf 18:45 voorafgaand aan de repetitie van het muziekkorps in het clubgebouw. Lijkt het je leuk om als ouder met je kind(eren) een muziekinstrument te leren bespelen, neem dan contact met ons op via de contactpagina.
Alfons Weges, docent van het eerste seizoen, blikt terug:
Clubgebouw weer klaar voor de zomer 20/07/2019
Clubgebouw weer klaar voor de zomer
Afgelopen donderdag hebben een flink aantal leden weer klussen verricht in en om het verenigingsgebouw: onkruid wieden, groenafval verwijderd, ramen wassen, verven. Er zijn natuurlijk nog genoeg klussen blijven liggen, maar vele handen maakten ook deze avond licht werk.
Zomeravondconcert Voor Anker 21/06/2019
Zomeravondconcert Voor Anker
Het zomeravondconcert bij huize Voor Anker werd gisteren verzorgt door ons blaasorkest New Rhythm and Brass. Hoewel het weer overdag niet veel goeds voorspelde, was het een prachtige avond in de tuin achter huize Voor Anker. Melodie├źn uit vervlogen tijden kwamen langs tijdens de twee sets die het orkest speelde. Ondertussen werd iedereen goed van een natje en een droogje voorzien door de vrijwilligers van de Vrienden van Voor Anker.
Landbouwbeurs Vlagtwedde 16/06/2019
Landbouwbeurs Vlagtwedde
Blaasorkest New Rhythm and Brass speelde vanmiddag op de landbouwbeurs in Vlagtwedde. Het orkest speelde vlak bij een grote tent waar een Shantikoor zong en ook een orgelspeler/zanger. Tussen alle eet- en dranktentjes was het erg gezellig.

Koopavondconcert Van Beresteyn Veendam 29/10/2020
Koopavondconcert Van Beresteyn Veendam
Het Fanfarecorps H.S. is dit jaar te gast bij de serie populaire koopavondconcerten in Cultuurcentrum Van Beresteyn in Veendam.
Uitbuiken met Jan Henk de Groot 27/12/2020
Uitbuiken met Jan Henk de Groot
Lekker uitbuiken op derde kerstdag. Dit jaar is Jan Henk de Groot de speciale gast van onze vereniging tijdens dit concert.