De vereniging

De vereniging Fanfarecorps H.S. (Hoogezand-Sappemeer) is een actieve muziekvereniging die bestaat uit een muziekkorps in fanfarebezetting en blaasorkest 'New Rythm and Brass'.

Als muziekvereniging in Hoogezand-Sappemeer werken we aan ‘een nieuwe jas’ voor het fanfarecorps; met bekende, lichte muziek op aansprekende locaties. We werken aan samenwerkingen met de muziekschool en met basisscholen. De reacties zijn positief en de concerten worden door een groeiend publiek enorm gewaardeerd.

Voor meer informatie en boekingen kunt u terecht bij het secretariaat.Fanfarecorps H.S. is opgericht in 1900 en is niet weg te denken uit de geschiedenis van Hoogezand-Sappemeer. Sinds 2012 stond het orkest onder leiding van José Toribio. Tea Stamhuis heeft in 2019 het stokje van hem overgenomen. De repetities worden gehouden op de donderdagavond in ons eigen verenigingsgebouw in Hoogezand.

Koopavondconcert Van Beresteyn Veendam 29/10/2020
Koopavondconcert Van Beresteyn Veendam
Het Fanfarecorps H.S. is dit jaar te gast bij de serie populaire koopavondconcerten in Cultuurcentrum Van Beresteyn in Veendam.
Uitbuiken met Jan Henk de Groot 27/12/2020
Uitbuiken met Jan Henk de Groot
Lekker uitbuiken op derde kerstdag. Dit jaar is Jan Henk de Groot de speciale gast van onze vereniging tijdens dit concert.
We hebben deze week je steun hard nodig! 23/05/2020
We hebben deze week je steun hard nodig!
Door het coronavirus zit ook het lokale culturele leven in zwaar weer. Vandaar dat we deze week een mobiele collecte doen, onder de vlag van het Cultuurfonds.
Serenades in Midden-Groningen 25/03/2020
Serenades in Midden-Groningen
Een aantal leden hebben het idee opgepakt om in deze moeilijke en bijzondere tijden serenades te gaan geven in Midden-Groningen. Zondagavond werd er gespeeld
Meer over Tea Stamhuis
Sinds de zomer van 2019 staat er een nieuwe dirigente voor het muziekkorps. Inmiddels heeft ze haar eerste concert met onze vereniging inmiddels gehad.
Goud van Oud met Agnes Woltjes 29/12/2019
Goud van Oud met Agnes Woltjes
Gisteravond vond voor de vierde keer het Goud van Oudconcert plaats in theater Kielzog in Hoogezand. Tussen Kerst en de jaarwisseling geeft het muziekkorps