Ouder & Kind Orkest

Het Ouder & Kind Orkest is bedoeld voor ouders en kinderen (vanaf 9 jaar oud) in de gemeente Midden-Groningen. In het Ouder&Kind Orkest leer je als ouder samen met je kind (tegelijkertijd) een instrument te bespelen! Je motiveert elkaar en vindt samen je plaats in onze vereniging. Naast de verbinding tussen jou als ouder en je kind, ontstaat er verbinding tussen ouders onderling en tussen kinderen onderling.

De pilot is begonnen in maart/april 2018. Het Ouder & Kind Orkest is bedoeld voor ouders en kinderen (vanaf 9 jaar oud; focus ligt momenteel op leeftijd 9-12 jaar) in de gemeente Midden-Groningen. In klassikale vorm wordt op een vaste dag in de week, vroeg in de avond muziekles aangeboden, waarbij vanaf les één het samenspelen centraal staat. Hiervoor ontwerpen we een zogenaamd ‘Duet Lespakket’.

Zowel de ouder als het kind kiest een instrument dat past in een fanfarebezetting. De instrumenten die nodig zijn om ouders en kinderen te laten spelen worden geregeld door de fanfare. De pilot is helemaal gratis. Verder streven we ernaar om voor vervolglessen de kosten van lessen en van lidmaatschap van de fanfare blijvend tegen een laag tarief aan te kunnen bieden.

De wekelijkse muzieklessen vinden plaats in het verenigingsgebouw van Fanfarecorps Hoogezand-Sappemeer en wordt gegeven door een professioneel geschoolde docent. In de lessen wordt in ca. vier maanden toegewerkt naar een concert, dat samen wordt gegeven met het fanfarecorps. Tussentijds en ook tijdens het concert is er ondersteuning van de huidige leden van de Fanfare.

Met het idee van het Ouder&Kind Orkest hebben we als vereniging in 2017 de Tine Clevering-Meijer prijs gewonnen! Het nieuwsbericht hierover lees je hier! We zijn heel druk bezig om de pilot uit te werken en handen en voeten te geven. Heb je naar aanleiding van deze informatie direct zin om je in te schrijven, neem dan direct contact op met ons secretariaat.

Avondvierdaagse Hoogezand vrijdag
Avondvierdaagse Hoogezand
Het muziekkorps speelt tijdens de intocht van de Avondvierdaagse bij het huis van Bestuur en Cultuur in Hoogezand.
Sint Jozef Sappemeer 13/06/2024
Sint Jozef Sappemeer
Het muziekkorps geeft een concert bij Zonnehuis Groep Noord locatie Sint Jozef in Sappemeer.
New Rhythm & Brass landbouwbeurs Vlagtwedde 16/06/2024
New Rhythm & Brass landbouwbeurs Vlagtwedde
Blaasorkest 'New Rhythm & Brass' treedt op bij de landbouwbeurs in Vlagtwedde
New Rhythm & Brass TT Assen (optie) 30/06/2024
New Rhythm & Brass TT Assen (optie)
Blaasorkest 'New Rhythm & Brass' treedt op bij de TT in Assen
Muziekkorps treedt op in Ufkenshuis Siddeburen 06/07/2024
Muziekkorps treedt op in Ufkenshuis Siddeburen
Het muziekkorps geeft een concert bij Zonnehuis Groep Noord locatie Ufkenshuis in Siddeburen
De vlag is weer in top 12/05/2024
De vlag is weer in top
Vanmorgen vroeg om 09:00 hebben Esther en Martin op trompet weer de muzikale begeleiding verzorgd van de 'Dag van de verpleging'  in het Martiniziekenhuis.
Dodenherdenking op 'De Stille Hof' 05/05/2024
Dodenherdenking op 'De Stille Hof'
Gisteravond was het muziekkorps te vinden op begraafplaats 'De Stille Hof'. Daar vonden de plechtigheden plaats rond de dodenherdenking in Hoogezand. Naast
New Rhythm & Brass in de Burcht 25/04/2024