Ouder & Kind Orkest

Het Ouder & Kind Orkest is bedoeld voor ouders en kinderen (vanaf 9 jaar oud) in de gemeente Midden-Groningen. In het Ouder&Kind Orkest leer je als ouder samen met je kind (tegelijkertijd) een instrument te bespelen! Je motiveert elkaar en vindt samen je plaats in onze vereniging. Naast de verbinding tussen jou als ouder en je kind, ontstaat er verbinding tussen ouders onderling en tussen kinderen onderling.

De pilot is begonnen in maart/april 2018. Het Ouder & Kind Orkest is bedoeld voor ouders en kinderen (vanaf 9 jaar oud; focus ligt momenteel op leeftijd 9-12 jaar) in de gemeente Midden-Groningen. In klassikale vorm wordt op een vaste dag in de week, vroeg in de avond muziekles aangeboden, waarbij vanaf les één het samenspelen centraal staat. Hiervoor ontwerpen we een zogenaamd ‘Duet Lespakket’.

Zowel de ouder als het kind kiest een instrument dat past in een fanfarebezetting. De instrumenten die nodig zijn om ouders en kinderen te laten spelen worden geregeld door de fanfare. De pilot is helemaal gratis. Verder streven we ernaar om voor vervolglessen de kosten van lessen en van lidmaatschap van de fanfare blijvend tegen een laag tarief aan te kunnen bieden.

De wekelijkse muzieklessen vinden plaats in het verenigingsgebouw van Fanfarecorps Hoogezand-Sappemeer en wordt gegeven door een professioneel geschoolde docent. In de lessen wordt in ca. vier maanden toegewerkt naar een concert, dat samen wordt gegeven met het fanfarecorps. Tussentijds en ook tijdens het concert is er ondersteuning van de huidige leden van de Fanfare.

Met het idee van het Ouder&Kind Orkest hebben we als vereniging in 2017 de Tine Clevering-Meijer prijs gewonnen! Het nieuwsbericht hierover lees je hier! We zijn heel druk bezig om de pilot uit te werken en handen en voeten te geven. Heb je naar aanleiding van deze informatie direct zin om je in te schrijven, neem dan direct contact op met ons secretariaat.

Koopavondconcert Van Beresteyn Veendam 29/10/2020
Koopavondconcert Van Beresteyn Veendam
Het Fanfarecorps H.S. is dit jaar te gast bij de serie populaire koopavondconcerten in Cultuurcentrum Van Beresteyn in Veendam.
Uitbuiken met Jan Henk de Groot 27/12/2020
Uitbuiken met Jan Henk de Groot
Lekker uitbuiken op derde kerstdag. Dit jaar is Jan Henk de Groot de speciale gast van onze vereniging tijdens dit concert.
We hebben deze week je steun hard nodig! 23/05/2020
We hebben deze week je steun hard nodig!
Door het coronavirus zit ook het lokale culturele leven in zwaar weer. Vandaar dat we deze week een mobiele collecte doen, onder de vlag van het Cultuurfonds.
Serenades in Midden-Groningen 25/03/2020
Serenades in Midden-Groningen
Een aantal leden hebben het idee opgepakt om in deze moeilijke en bijzondere tijden serenades te gaan geven in Midden-Groningen. Zondagavond werd er gespeeld
Meer over Tea Stamhuis
Sinds de zomer van 2019 staat er een nieuwe dirigente voor het muziekkorps. Inmiddels heeft ze haar eerste concert met onze vereniging inmiddels gehad.
Goud van Oud met Agnes Woltjes 29/12/2019
Goud van Oud met Agnes Woltjes
Gisteravond vond voor de vierde keer het Goud van Oudconcert plaats in theater Kielzog in Hoogezand. Tussen Kerst en de jaarwisseling geeft het muziekkorps