Ouder & Kind Orkest

Het Ouder & Kind Orkest is bedoeld voor ouders en kinderen (vanaf 9 jaar oud) in de gemeente Midden-Groningen. In het Ouder&Kind Orkest leer je als ouder samen met je kind (tegelijkertijd) een instrument te bespelen! Je motiveert elkaar en vindt samen je plaats in onze vereniging. Naast de verbinding tussen jou als ouder en je kind, ontstaat er verbinding tussen ouders onderling en tussen kinderen onderling.

De pilot is begonnen in maart/april 2018. Het Ouder & Kind Orkest is bedoeld voor ouders en kinderen (vanaf 9 jaar oud; focus ligt momenteel op leeftijd 9-12 jaar) in de gemeente Midden-Groningen. In klassikale vorm wordt op een vaste dag in de week, vroeg in de avond muziekles aangeboden, waarbij vanaf les één het samenspelen centraal staat. Hiervoor ontwerpen we een zogenaamd ‘Duet Lespakket’.

Zowel de ouder als het kind kiest een instrument dat past in een fanfarebezetting. De instrumenten die nodig zijn om ouders en kinderen te laten spelen worden geregeld door de fanfare. De pilot is helemaal gratis. Verder streven we ernaar om voor vervolglessen de kosten van lessen en van lidmaatschap van de fanfare blijvend tegen een laag tarief aan te kunnen bieden.

De wekelijkse muzieklessen vinden plaats in het verenigingsgebouw van Fanfarecorps Hoogezand-Sappemeer en wordt gegeven door een professioneel geschoolde docent. In de lessen wordt in ca. vier maanden toegewerkt naar een concert, dat samen wordt gegeven met het fanfarecorps. Tussentijds en ook tijdens het concert is er ondersteuning van de huidige leden van de Fanfare.

Met het idee van het Ouder&Kind Orkest hebben we als vereniging in 2017 de Tine Clevering-Meijer prijs gewonnen! Het nieuwsbericht hierover lees je hier! We zijn heel druk bezig om de pilot uit te werken en handen en voeten te geven. Heb je naar aanleiding van deze informatie direct zin om je in te schrijven, neem dan direct contact op met ons secretariaat.

Concert NR&B en de Postjagers 29/03/2020
Concert NR&B en de Postjagers
‘s Middags treden Egerländerkapel de Postjagers en het blaasorkest New Rhythm and Brass
Kinderconcert 05/04/2020
Kinderconcert
De vereniging brengt een speciaal concert voor de jongste generatie.
Dodenherdenking De Stille Hof 04/05/2020
Dodenherdenking De Stille Hof
Ook dit jaar verleent de vereniging haar medewerking tijdens de Dodenherdenking op de Stille Hof in Hoogezand.
5 mei optocht 05/05/2020
5 mei optocht
Het muziekkorps treedt op tijdens de 5 mei optocht in Slochteren en Schildwolde.
Koopavondconcert Van Beresteyn Veendam 14/05/2020
Koopavondconcert Van Beresteyn Veendam
Het Fanfarecorps H.S. is dit jaar te gast bij de serie populaire koopavondconcerten in Cultuurcentrum Van Beresteyn in Veendam.
Goud van Oud met Agnes Woltjes 29/12/2019
Goud van Oud met Agnes Woltjes
Gisteravond vond voor de vierde keer het Goud van Oudconcert plaats in theater Kielzog in Hoogezand. Tussen Kerst en de jaarwisseling geeft het muziekkorps
Agnes Woltjes te gast op repetitie 13/12/2019
Agnes Woltjes te gast op repetitie
Gisteravond was Agnes Woltjes te gast op de wekelijkse repetitie van het muziekkorps. De aanleiding was natuurlijk het concert op 28 december in theater
Sinterklaas op bezoek 08/12/2019
Sinterklaas op bezoek
Afgelopen donderdag werd er aan het einde van de wekelijkse repetitie hard op de deur geklopt. En ja hoor, Sinterklaas had aan het einde van een zeer drukke
Intocht Sinterklaas 16/11/2019
Intocht Sinterklaas
Vandaag is de Sint weer aangekomen in Hoogezand-Sappemeer. Eerst kwam de goedheiligman aan met zijn boot in Martenshoek, begeleid door een pietenorkestje.