In memoriam: Tinus Bakema (1927 - 2021) 08/01/2021

In memoriam: Tinus Bakema (1927 - 2021) Op 4 januari bereikte ons het bericht van het overlijden van Tinus Bakema.

Tinus werd in 1956 lid van H-S via zijn vader, eerst als vaandeldrager en daarna 40 jaar als voorzitter. Tinus heeft enorm veel voor onze vereniging betekend, veel meer dan dat we hier kunnen benoemen. Hij werd benoemd als Erelid van onze vereniging en zou dit jaar 65 jaar lid zijn van H-S. Als voorzitter liep Tinus de drempels uit de deuren bij de gemeente. Dit pakte dikwijls positief uit voor de vereniging. Onder leiding van Tinus beleefde onze vereniging vele hoogtepunten, onder andere het kopen van het clubgebouw. Zo heeft zijn vader het verenigingsgebouw geopend in 1977. Eén van de vele bijzondere momenten.

De inzet van Tinus voor de muziek ging veel verder dan enkel bij H-S. Hij vervulde diverse functies bij de Muziekbond Groningen (KNF), waaronder ook tweede voorzitter. Enige jaren was hij actief als concourscommissaris tijdens de federale concoursen.
Hij was de initiator in de totstandkoming van de Culturele Raad H.S. welke in 1977 werd opgericht. Vijf jaar lang was hij ook hier voorzitter, een periode waarin hij een belangrijke rol speelde in de jumelage op sportief- en cultureel gebied tussen de gemeente Hoogezand-Sappemeer en de Duitse stad Geesthacht, wat uiteindelijk in 1980 zou uitmonden in de oprichting van het Comité voor Internationale uitwisselingen. In 1994 kreeg Tinus daarom het predikaat "Lid van Verdienste" binnen de KNF. Ook binnen de gemeente Hoogezand-Sappemeer was hij zeer actief. Zo zette hij zich in voor meer samenwerking tussen de diverse plaatselijke verenigingen.

In 1996 droeg hij bij H-S het stokje over aan zijn dochter Lidy. In datzelfde jaar werden Tinus en zijn vrouw Jits door de vereniging op een zeer verrassende wijze gehuldigd. In een afgeladen Kielzog werd Tinus benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau en kreeg hij de benodigde versierselen in "goud" opgespeld. Een verenigingsman ten voeten uit.

We zullen Tinus herinneren als een lieve man die zich volledig inzette voor datgene hij meende goed was. Met vriendelijkheid en zelfopoffering wist hij veel tot stand te brengen. Tinus zijn hart lag bij H-S, het hart van H-S bij Tinus.

Tinus, bedankt voor alles. We gaan je heel erg missen.
Nieuws
Huldigingen tijdens de ledenvergadering 03/07/2020
Huldigingen tijdens de ledenvergadering
Gisteren vond de uitgestelde ledenvergadering van onze vereniging plaats. Vanwege de corona-versoepelingen kon deze vergadering eindelijk plaatsvinden,
De repetities zijn weer los
De repetities zijn weer los
Sinds 18 juni zijn we voorzichtig weer begonnen met de repetities van het muziekkorps. We houden ons strikt aan de regels van de RIVM, dus alle muzikanten
Serenades in Midden-Groningen 25/03/2020
Serenades in Midden-Groningen
Een aantal leden hebben het idee opgepakt om in deze moeilijke en bijzondere tijden serenades te gaan geven in Midden-Groningen. Zondagavond werd er gespeeld
Meer over Tea Stamhuis
Meer over Tea Stamhuis
Sinds de zomer van 2019 staat er een nieuwe dirigente voor het muziekkorps. Inmiddels heeft ze haar eerste concert met onze vereniging inmiddels gehad.