Terugblik ouder- en kindorkest 2018/2019 22/09/2019

Afgelopen donderdag is het Ouder- en kindorkest weer van start gegaan. Elke donderdag repeteren ze vanaf 18:45 voorafgaand aan de repetitie van het muziekkorps in het clubgebouw. Lijkt het je leuk om als ouder met je kind(eren) een muziekinstrument te leren bespelen, neem dan contact met ons op via de contactpagina.
Alfons Weges, docent van het eerste seizoen, blikt terug:

Mijn naam is Alfons Weges, woon in Veendam en ben in het dagelijks leven kleinkoperdocent en dirigent.
Langs deze weg wil ik jullie graag ‘bijpraten’ over het ‘Ouder & Kind Orkest’ van jullie mooie muziekvereniging in het afgelopen muzikaal seizoen (november 2018 t/m juni 2019).
Na een positief verkennend gesprek met leden van de OKO-commissie, zijn wij in november van start gegaan met een aantal enthousiaste kinderen én hun ouders.

We zijn gestart met het uitleggen van de werking van de diverse instrumenten, hoe klap jij een lessenaar uit- + ook weer in, waarna we samen uiteraard zijn gaan musiceren. Spelenderwijs hebben wij gezamenlijk wekelijks op de vrijdagavond in het eigen clubgebouw gewerkt aan klank, ritme en samenspel middels een eigen muziekmethode, speciaal op maat gemaakt voor dit project.

Een hoogtepunt was natuurlijk dat deze aanstormende talenten vol enthousiasme samen met het fanfarecorps van H-S hebben meegespeeld tijdens het kinderconcert op 24 maart van dit jaar.

Volgens mij hebben wij samen met zeer veel plezier muziek gemaakt en hebben de leden van het ‘Ouder & Kind Orkest’ geleerd wat het inhoud om in een blaasorkest te spelen (én om eens te dirigeren). De deelnemers aan dit unieke project verdienen dan ook alle lof voor hun muzikale prestaties!
Hierbij spreek ik dan ook de hoop uit dat het ‘Ouder & Kind Orkest’ een mooi vervolg krijgt in het komend muzikaal seizoen. Het liefst natuurlijk met extra / nieuwe deelnemers, zodat het nóg gezelliger wordt.
Deelnemers aan dit project:
Gianni, Iva, Sem, Sharifa, Erik, Gini en Petra.

Met muzikale groet,

Alfons

Intocht Sinterklaas 16/11/2019
Intocht Sinterklaas
De vereniging verleent net als vorig jaar weer haar medewerking aan de intocht van de Goedheiligman.
Clubgebouw weer klaar voor de zomer 20/07/2019
Clubgebouw weer klaar voor de zomer
Afgelopen donderdag hebben een flink aantal leden weer klussen verricht in en om het verenigingsgebouw: onkruid wieden, groenafval verwijderd, ramen
Zomeravondconcert Voor Anker 21/06/2019