Terugblik ouder- en kindorkest 2018/2019 22/09/2019

Afgelopen donderdag is het Ouder- en kindorkest weer van start gegaan. Elke donderdag repeteren ze vanaf 18:45 voorafgaand aan de repetitie van het muziekkorps in het clubgebouw. Lijkt het je leuk om als ouder met je kind(eren) een muziekinstrument te leren bespelen, neem dan contact met ons op via de contactpagina.
Alfons Weges, docent van het eerste seizoen, blikt terug:

Mijn naam is Alfons Weges, woon in Veendam en ben in het dagelijks leven kleinkoperdocent en dirigent.
Langs deze weg wil ik jullie graag ‘bijpraten’ over het ‘Ouder & Kind Orkest’ van jullie mooie muziekvereniging in het afgelopen muzikaal seizoen (november 2018 t/m juni 2019).
Na een positief verkennend gesprek met leden van de OKO-commissie, zijn wij in november van start gegaan met een aantal enthousiaste kinderen én hun ouders.

We zijn gestart met het uitleggen van de werking van de diverse instrumenten, hoe klap jij een lessenaar uit- + ook weer in, waarna we samen uiteraard zijn gaan musiceren. Spelenderwijs hebben wij gezamenlijk wekelijks op de vrijdagavond in het eigen clubgebouw gewerkt aan klank, ritme en samenspel middels een eigen muziekmethode, speciaal op maat gemaakt voor dit project.

Een hoogtepunt was natuurlijk dat deze aanstormende talenten vol enthousiasme samen met het fanfarecorps van H-S hebben meegespeeld tijdens het kinderconcert op 24 maart van dit jaar.

Volgens mij hebben wij samen met zeer veel plezier muziek gemaakt en hebben de leden van het ‘Ouder & Kind Orkest’ geleerd wat het inhoud om in een blaasorkest te spelen (én om eens te dirigeren). De deelnemers aan dit unieke project verdienen dan ook alle lof voor hun muzikale prestaties!
Hierbij spreek ik dan ook de hoop uit dat het ‘Ouder & Kind Orkest’ een mooi vervolg krijgt in het komend muzikaal seizoen. Het liefst natuurlijk met extra / nieuwe deelnemers, zodat het nóg gezelliger wordt.
Deelnemers aan dit project:
Gianni, Iva, Sem, Sharifa, Erik, Gini en Petra.

Met muzikale groet,

Alfons

Goud van Oudjaar 28/12/2019
Goud van Oudjaar
De mooiste nummers uit de Top 2000 uitgevoerd door het Fanfarecorps H.S. met als speciale gast Agnes Woltjes. Een gezellig concert tussen Kerst en Oudjaar
Kinderconcert 05/04/2020
Kinderconcert
De vereniging brengt een speciaal concert voor de jongste generatie.
Dodenherdenking De Stille Hof 04/05/2020
Dodenherdenking De Stille Hof
Ook dit jaar verleent de vereniging haar medewerking tijdens de Dodenherdenking op de Stille Hof in Hoogezand.
Koopavondconcert Van Beresteyn Veendam 14/05/2020
Koopavondconcert Van Beresteyn Veendam
Het Fanfarecorps H.S. is dit jaar te gast bij de serie populaire koopavondconcerten in Cultuurcentrum Van Beresteyn in Veendam.
Concert met meerdere korpsen 06/06/2020
Concert met meerdere korpsen
Samen met het muziekkorps brengen een aantal korpsen uit de omgeving weer een mooi concert. Nadere informatie volgt.
Goud van Oudjaar 2019!
Ook dit jaar brengt het Fanfarecorps H.S. weer een speciaal concert tussen Kerst en de jaarwisseling. Speciale gast is dit jaar zangeres Agnes Woltjes.
Sinterklaas op bezoek Yesterday
Sinterklaas op bezoek
Afgelopen donderdag werd er aan het einde van de wekelijkse repetitie hard op de deur geklopt. En ja hoor, Sinterklaas had aan het einde van een zeer drukke
Intocht Sinterklaas 16/11/2019
Intocht Sinterklaas
Vandaag is de Sint weer aangekomen in Hoogezand-Sappemeer. Eerst kwam de goedheiligman aan met zijn boot in Martenshoek, begeleid door een pietenorkestje.
Klusdag oktober 2019 26/10/2019
Klusdag oktober 2019
Vandaag was er weer een gezellige klusdag in en rondom het verenigingsgebouw. Er zijn flink weer wat bladeren geruimd en het onkruid stond er ook inmiddels