Berichten


Jubileum tijdens ledenvergadering 29/03/2024
Jubileum tijdens ledenvergadering
Gisteren is tijdens de ledenvergadering Hendrik gehuldigd, in 2016 was hij 25 jaar lid van HS en in 2023 was hij 40 jaar lid van de KNMO. De beide speldjes zijn gisteren door Dorien uitgedeeld, want het was nogal een puzzel om deze datums te bepalen.
Streekconcert Midden-Groningen 24/03/2024
Streekconcert Midden-Groningen
Gisteravond vond er een bijzonder concert plaats in Hoogezand. Voor het eerst in het best wel lange bestaan van de vier verenigingen uit Midden-Groningen verzorgden ze gezamenlijk een concert. Christelijk Fanfarekorps Juliana, Muziekvereniging Oosterbroek, Christelijke Brassband Elad uit Muntendam en natuurlijk onze vereniging traden achter elkaar op in de Vredekerk in Hoogezand. De overvolle zaal genoot de hele avond van de mooie hafabra klanken uit onze gemeente. De avond werd gezamenlijk afgesloten met de mars 'Martini' van Jacob de Haan.
Sing a long, la la la! 31/12/2023
Sing a long, la la la!
Gisteravond vond in theater Kielzog het Sing-a-long-concert plaats van onze vereniging. Een avond lang smartlappen, musicalmelodiën, klassiekers en muziek uit films. De presentatie was in handen van Janet van Weeren en het korps stond onder leiding van Heerko Koops. Het was alweer de zesde keer dat het muziekkorps zo vlak voor de jaarwisseling een concert gaf. Voorgaande jaren was er elke keer een prominente muzikale gast, maar nu kon het publiek zelf zijn beste beentje voorzetten en meezingen met de muziek. De teksten werden geprojecteerd op het doek zodat het ook voor de minder tekstvaste zangers en zangeressen geen probleem moest zijn om mee te zingen.
Leuk kinderconcert 14/10/2023
Leuk kinderconcert
Vanmiddag vond in de foyer van het Huis van Cultuur en Bestuur een kinderconcert plaats van ons muziekkorps. Het concert werd gepresenteerd door Annelotte en het korps werd gedirigeerd door Heerko. Tijdens deze middag kwam heel veel verschillende liedjes langs zoals muziek uit de Lion King, muziek van Kinderen voor Kinderen, TikTok en natuurlijk overbekende klassieke kinderliedjes. Er was zelfs een bingo waarbij je bingo kreeg door goed te luisteren naar welke liedjes gespeeld werden. Aan het einde kreeg iedereen een kleurplaat mee.
4 mijl for you 2023 08/10/2023
4 mijl for you 2023
De avond voorafgaand aan de 4 mijl is er altijd de 4mijl4you. Dat is een tocht over dezelfde route als het hardloopevenement 'De 4 mijl van Groningen'
Tijdens deze tocht mogen deelnemers de afstand overbruggen zoals ze zelf willen, bijvoorbeeld wandelend, op rolschaatsen of in een rolstoel. Het Shell-pompstation tussen Haren en Groningen aan de Rijksstraatweg was de basis ons blaasorkest 'New Rhythm and Brass'. Voor de leden was het een geheel nieuwe en bijzondere ervaring. De vele kleine gekleurde lampjes die alle deelnemers ‘aan’ hadden was een geweldig spektakel in het donker. De sfeer zat er dan ook goed in tijdens het spelen van populaire meezingers als ‘Engelbewaarder’ en ‘Laat de zon in je hart’. Er werd heerlijk gespeeld tot de bezemwagen voorbij was.
7 kilometer in de zon 24/09/2023
7 kilometer in de zon
Vandaag trad New Rhythm and Brass op tijdens de 7 km van Martenshoek. Het was ideaal loopweer en zeker ook goed weer om muziek te maken. De band speelde eerst tijdens de ouder en kindloop en daarna verhuisde de band naar de Troelstralaan om de overige lopers aan te moedigen met toepasselijke muziek. Het volgende optreden is ook weer een sportief evenement. Op 7 oktober vindt de ‘4 mijl for you plaats’. Het blaasorkest is er dan ook weer bij.
Zomerseizoen 07/07/2023
Zomerseizoen
De vakanties staan weer voor de deur. Afgelopen weken waren er weer verschillende activiteiten binnen de vereniging. Op 22 juni speelde het muziekkorps in huize 'Voor Anker' en gaf daar een zomeravondconcert. Het was de hele week mooi weer, maar net op die donderdagavond motregende het en kon er geen concert in de tuin gegeven worden. Dat mocht de pret niet drukken, de bewoners genoten van het concert met nummers zoals 'Straussparty', 'Het Dorp' en de mars 'Arnhem'. De zondag er op speelde het blaasorkest 'New Rhythm and Brass' voorafgaand aan de TT races in Assen bij het circuit. Het was een tropische dag, maar zo in de ochtend in
Intocht avondvierdaagse Hoogezand 10/06/2023
Intocht avondvierdaagse Hoogezand
Gisteravond speelde het muziekkorps langs de route van de avondvierdaagse ter hoogte van het gemeentehuis. We hadden een leuk programma samengesteld met de nummers die de wandelaars prima konden meezingen zoals ‘Noodgeval’, ‘Een potje met vet’, ‘Het hondje van de buurvrouw’ en ‘Fit top 10’. Na goed ingespeeld te zijn kwam het begin van de stoet er aan en regelmatig hoorde we de kinderen meezingen.
Zomers rondje Midden-Groningen 05/06/2023
Zomers rondje Midden-Groningen
Afgelopen zaterdag maakte het muziekkorps weer een rondje door Midden-Groningen. Onder zomerse omstandigheden werden drie locatie in de gemeente bezocht om er een mini concert te geven. Als eerste was er 's morgen een koffieconcert in 'De Deel' in Siddeburen. De bewoners en het personeel waren erg enthousiast en genoten van de bekende muziek. De GADO bus van het busmuseum in Hoogezand hoefde voor de volgende locatie niet ver te rijden. Het Ufkeshuis is een paar honderd meter verderop. Ook daar genoten de bewoners in de mooie hal van het concert. Het laatste concert, het 'thee-concert' vond plaats in de Burcht in Hoogezand. In het jaar dat de gemeente 'Midden-Groningen' ontstaan is uit Menterwolde, Slochteren en Hoogezand-Sappemeer hebben we dit voor het eerst gedaan. Net als toen was het weer erg leuk om te doen en het zal zeker niet de laatste keer zijn geweest.
Dag van de Verpleging 13/05/2023
Dag van de Verpleging
Gisterochtend hebben Esther en Martin de muzikale omlijsting verzorgd van de opening van de 'Dag van de Verpleging' in het Martiniziekenhuis. Elke jaar op de geboortedag van Florence Nightingale wordt over de hele wereld deze dag georganiseerd. In het Martiniziekenhuis waren er gisteren nog meer activiteiten ter gelegenheid van de dag waarop de verpleegkundige staf in het zonnetje wordt gezet. Esther en Martin speelden twee nummers tijdens het hijsen van de vlag.
Spelletjesavond 07/05/2023
Spelletjesavond
Na een optreden voor een jarige binnen onze vereniging was er gisteravond een gezellige spelletjesavond in het verenigingsgebouw. Van tevoren was er nog de mogelijkheid om samen te eten waarna de kaartspelen en diverse gezelschapspellen op tafel kwamen.
Dodenherdenking De Stille Hof 05/05/2023
Dodenherdenking De Stille Hof
Gisteravond verleende het muziekkorps haar medewerking aan de plechtigheden rondom de dodenherdenking op de Stille Hof in Hoogezand. Wethouder Erik Drenth was donderdagavond namens het gemeentebestuur aanwezig. Na de twee minuten stilte en het volkslied werden kransen gelegd bij het monument. De herdenking werd afgesloten door een gedicht van basisschoolleerlingen en een toespraak door de wethouder. Daarna konden de aanwezigen een bloem neerleggen bij het monument onder begeleiding van muziek van het korps.

Agenda


New Rhythm & Brass treedt op in de Burcht 25/04/2024
New Rhythm & Brass treedt op in de Burcht
Blaasorkest 'New Rhythm & Brass'  geeft een concert in de Burcht in Hoogezand.
Dodenherdenking ‘De Stille Hof’ 04/05/2024
Dodenherdenking ‘De Stille Hof’
Het muziekkorps begeleidt de plechtigheden rond de dodenherdenking op ‘De Stille Hof’ in Hoogezand
Dag van de Verpleging 12/05/2024
Dag van de Verpleging
Twee trompettisten van onze vereniging spelen tijdens de opening van de Dag van de Verpleging in het Martiniziekenhuis in Groningen.
Avondvierdaagse Hoogezand 31/05/2024
Avondvierdaagse Hoogezand
Het muziekkorps speelt tijdens de intocht van de Avondvierdaagse bij het huis van Bestuur en Cultuur in Hoogezand.
Sint Jozef Sappemeer 13/06/2024
Sint Jozef Sappemeer
Het muziekkorps geeft een concert bij Zonnehuis Groep Noord locatie Sint Jozef in Sappemeer.