Ouder & Kind Orkest

Het Ouder & Kind Orkest is bedoeld voor ouders en kinderen (vanaf 9 jaar oud) in de gemeente Midden-Groningen. In het Ouder&Kind Orkest leer je als ouder samen met je kind (tegelijkertijd) een instrument te bespelen! Je motiveert elkaar en vindt samen je plaats in onze vereniging. Naast de verbinding tussen jou als ouder en je kind, ontstaat er verbinding tussen ouders onderling en tussen kinderen onderling.

De pilot begint in maart/april 2018. Het Ouder & Kind Orkest is bedoeld voor ouders en kinderen (vanaf 9 jaar oud; focus ligt momenteel op leeftijd 9-12 jaar) in de gemeente Midden-Groningen. In klassikale vorm wordt op een vaste dag in de week, vroeg in de avond muziekles aangeboden, waarbij vanaf les één het samenspelen centraal staat. Hiervoor ontwerpen we een zogenaamd ‘Duet Lespakket’.

Zowel de ouder als het kind kiest een instrument dat past in een fanfarebezetting. De instrumenten die nodig zijn om ouders en kinderen te laten spelen worden geregeld door de fanfare. De pilot is helemaal gratis. Verder streven we ernaar om voor vervolglessen de kosten van lessen en van lidmaatschap van de fanfare blijvend tegen een laag tarief aan te kunnen bieden.

De wekelijkse muzieklessen vinden plaats in het verenigingsgebouw van Fanfarecorps Hoogezand-Sappemeer en wordt gegeven door een professioneel geschoolde docent. In de lessen wordt in ca. vier maanden toegewerkt naar een concert, dat samen wordt gegeven met het fanfarecorps. Tussentijds en ook tijdens het concert is er ondersteuning van de huidige leden van de Fanfare.

Met het idee van het Ouder&Kind Orkest hebben we als vereniging in 2017 de Tine Clevering-Meijer prijs gewonnen! Het nieuwsbericht hierover lees je hier! We zijn heel druk bezig om de pilot uit te werken en handen en voeten te geven. Heb je naar aanleiding van deze informatie direct zin om je in te schrijven, neem dan direct contact op met ons secretariaat.

Goud van Oud Jaars Concert m.m.v. Erwin de Vries 29/12/2018
Goud van Oud Jaars Concert m.m.v. Erwin de Vries
de derde editie van het Goud van Oud Jaarsconcert met muziek uit de Top 2000. Dit jaar o.a. op het programma: Queen, Ramses Shaffy, Leonard Cohen en Elton
Optreden New Rhythm and Brass 12/07/2018