In memoriam: Tinus Bakema (1927 - 2021) 08/01/2021

In memoriam: Tinus Bakema (1927 - 2021) Op 4 januari bereikte ons het bericht van het overlijden van Tinus Bakema.

Tinus werd in 1956 lid van H-S via zijn vader, eerst als vaandeldrager en daarna 40 jaar als voorzitter. Tinus heeft enorm veel voor onze vereniging betekend, veel meer dan dat we hier kunnen benoemen. Hij werd benoemd als Erelid van onze vereniging en zou dit jaar 65 jaar lid zijn van H-S. Als voorzitter liep Tinus de drempels uit de deuren bij de gemeente. Dit pakte dikwijls positief uit voor de vereniging. Onder leiding van Tinus beleefde onze vereniging vele hoogtepunten, onder andere het kopen van het clubgebouw. Zo heeft zijn vader het verenigingsgebouw geopend in 1977. Eén van de vele bijzondere momenten.

De inzet van Tinus voor de muziek ging veel verder dan enkel bij H-S. Hij vervulde diverse functies bij de Muziekbond Groningen (KNF), waaronder ook tweede voorzitter. Enige jaren was hij actief als concourscommissaris tijdens de federale concoursen.
Hij was de initiator in de totstandkoming van de Culturele Raad H.S. welke in 1977 werd opgericht. Vijf jaar lang was hij ook hier voorzitter, een periode waarin hij een belangrijke rol speelde in de jumelage op sportief- en cultureel gebied tussen de gemeente Hoogezand-Sappemeer en de Duitse stad Geesthacht, wat uiteindelijk in 1980 zou uitmonden in de oprichting van het Comité voor Internationale uitwisselingen. In 1994 kreeg Tinus daarom het predikaat "Lid van Verdienste" binnen de KNF. Ook binnen de gemeente Hoogezand-Sappemeer was hij zeer actief. Zo zette hij zich in voor meer samenwerking tussen de diverse plaatselijke verenigingen.

In 1996 droeg hij bij H-S het stokje over aan zijn dochter Lidy. In datzelfde jaar werden Tinus en zijn vrouw Jits door de vereniging op een zeer verrassende wijze gehuldigd. In een afgeladen Kielzog werd Tinus benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau en kreeg hij de benodigde versierselen in "goud" opgespeld. Een verenigingsman ten voeten uit.

We zullen Tinus herinneren als een lieve man die zich volledig inzette voor datgene hij meende goed was. Met vriendelijkheid en zelfopoffering wist hij veel tot stand te brengen. Tinus zijn hart lag bij H-S, het hart van H-S bij Tinus.

Tinus, bedankt voor alles. We gaan je heel erg missen.

Agenda


New Rhythm & Brass treedt op in de Burcht 25/04/2024
New Rhythm & Brass treedt op in de Burcht
Blaasorkest 'New Rhythm & Brass'  geeft een concert in de Burcht in Hoogezand.
Dodenherdenking ‘De Stille Hof’ 04/05/2024
Dodenherdenking ‘De Stille Hof’
Het muziekkorps begeleidt de plechtigheden rond de dodenherdenking op ‘De Stille Hof’ in Hoogezand
Dag van de Verpleging 12/05/2024
Dag van de Verpleging
Twee trompettisten van onze vereniging spelen tijdens de opening van de Dag van de Verpleging in het Martiniziekenhuis in Groningen.
Avondvierdaagse Hoogezand 31/05/2024
Avondvierdaagse Hoogezand
Het muziekkorps speelt tijdens de intocht van de Avondvierdaagse bij het huis van Bestuur en Cultuur in Hoogezand.
Sint Jozef Sappemeer 13/06/2024
Sint Jozef Sappemeer
Het muziekkorps geeft een concert bij Zonnehuis Groep Noord locatie Sint Jozef in Sappemeer.
Nieuws
Jubileum tijdens ledenvergadering 29/03/2024
Jubileum tijdens ledenvergadering
Gisteren is tijdens de ledenvergadering Hendrik gehuldigd, in 2016 was hij 25 jaar lid van HS en in 2023 was hij 40 jaar lid van de KNMO. De beide
Streekconcert Midden-Groningen 24/03/2024
Streekconcert Midden-Groningen
Gisteravond vond er een bijzonder concert plaats in Hoogezand. Voor het eerst in het best wel lange bestaan van de vier verenigingen uit Midden-Groningen
Sing a long, la la la! 31/12/2023
Sing a long, la la la!
Gisteravond vond in theater Kielzog het Sing-a-long-concert plaats van onze vereniging. Een avond lang smartlappen, musicalmelodiën, klassiekers en muziek
Leuk kinderconcert 14/10/2023
Leuk kinderconcert
Vanmiddag vond in de foyer van het Huis van Cultuur en Bestuur een kinderconcert plaats van ons muziekkorps. Het concert werd gepresenteerd door Annelotte